Studija potvrdila: CuraLin se dobro podnosi i primetno poboljšava HbA1c test kod dijabetičara

Izrael: Upotrebom CuraLin prirodnog suplementa tokom jednog meseca, osobe sa dijabetesom tip 2 su iskusile blagotvorni uticaj i značajno smanjenje hemoglobina A1C (HbA1c), potvrdila je studija objavljena u časopisu Diabetes/Metabolism Research and Reviews

Dijabetes tip 2 je stanje organizma otpornog na hormon insulina, odnosno stanje organizma u kome insulin ne može na odgovarajući način preneti glukozu (šećer) do ćelija u kojima će je transformisati u neophodnu energiju, već se šećer zadržava u krvi.

Samim tim, dolazi i do poremećaja nivoa šećera u krvi što može oštetiti organe i prouzrokovati niz drugih komplikacija. Lek za dijabetes ne postoji, međutim on se može kontrolisati vežbanjem, dijetom i odgovarajućom terapijom. 

Izabalansiran, nutritivan režim ishrane, fizička aktivnost i održavanje “umerene” kilaže su osnovni postulati po kojima dijabetičari treba da žive. Ipak, postoji i dodatna komponenta koja umnogome može pobljšati kvalitet života i zdravlje dijabetičara – unos pojedinih biljaka!

CuraLin je 100% prirodan suplement, namenjen osobama koje žele da kontrolišu svoj nivo šećera u krvi, ali i da uživaju u životu. Preparat kombinuje iskustva ajuverde, medicine stare hiljadama godina i moderne nauke i napredne tehnologije.

Svaka kapsula sadrži isključivo premijum sastojke, a CuraLife proizvodnja garantuje i sigurnost i jednaku moć svake doze iz pakovanja. Nezavisna kontrola kvaliteta potvrđuje da samo najbolji i najkvalitetniji preparat stiže do krajnjeg korisnika. CuraLin sadrži čak 9 (potpuno) prirodnih sastojaka!

Roni Vajnberg Siboni sa Hebrejskog Univerziteta u Jerusalimu i njegove kolege, bili su rešeni da ispitaju sigurnost i efikasnost CuraLin suplementa kod osoba koje imaju dijabetes tip 2. 

Kako je izgledala studija CuraLin-a?

Studija je uključila odrasle pacijente koje imaju dijabetes tip 2. Istraživanje je podrazumevalo da polovina uključenih pacijenata dobija CuraLin, dok je druga polovina dobijala placebo. Pad na HbA1c testu je bio uočljiv već nakon mesec dana, što je bio ujedno i primarni cilj istraživanja.

Sekundarni cilj istraživanja je bila i analiza sedmodnevnog HbA1c testa koji je pokazao smanjenje za više od 0,85 mmol/l do 1,7 mmol/l. Upitnik o opštem zadovoljstvu tokom trajanja terapije je bio još jedan važan pokazatelj uspešnosti studije. 

Istraživači su došli do sledećih zaključaka: 

  • Nakon mesec dana studije, test Hb1Ac je bio redukovan za 1.6 mmol/l kod pacijenata koji su dobijali CuraLin, odnosno za 0,68mmol/l kod pacijenata koji su dobijali placebo.
  • Čak 72% pacijenata u CuraLin grupi je iskusilo pad HbA1c testa, dok je svega 35% imalo takvo iskustvo upotrebom placeba.
  • Upitnik koji su popunjavale osobe koje su dobijale CuraLin preparat je pokazao da je opšte zadovoljstvo bilo veće nego kod onih koji su dobijali placebo. 

“Upotreba CuraLin-a kod osoba sa dijabetesom tip 2, značajno smanjuje test HbA1c nakon mesec dana korišćenja, a preprat dobro podnose ispitanici”, zaključak je ove izuzetno važne studije

Započni zdraviji život danas

Povezani članci