Igumanija Antonina Simić

Igumanija fruškogorskog manastira otkrila: CuraLin mi je stabilizovao šećer

U srcu fruškogorskog manastira Petkovica, gde se mir i vera spajaju s prirodom, poglavarka te svetinje ispričala nam je o svojoj borbi protiv dijabetesa tip 2 i kako je otkrila iznenađujućeg saveznika u toj bitci – CuraLin – potpuno prirodan dodatak ishrani koji joj je pomogao da stabilizuje nivo šećera u krvi.

Mati Antonina Simić je igumanija manastira Petkovica, na Fruškoj gori, u Eparhiji sremskoj. Tamo je od 2001. godine na zadatku da obnovi tu svetinju i učini šta može da sačuva crkvu sa freskama od izuzetnog značaja za srpsku kulturu.

Dijabetes tip 2 otkriven joj je 2017. godine. To otkriće ju je iznenadilo, jer se u to vreme postilo u manastiru i zato što je verovala da oni koji poste ne mogu da dobiju šećernu bolest. Ipak, primetila je da i pojedini igumani drugih manastira takođe boluju od dijabetesa i da neki od njih čak primaju insulin.

Zaključila je da mora nešto da preduzme.

CuraLin stabilizovao šećer

Šećer joj je tada bio 7.2 ujutru, natašte. Lekari su joj predložili da počne da pije terapiju za dijabetes, kako ne bi došlo do toga da mora da prima insulin. Krenula je da uzima lekove, verujući da će joj pomoći.

Međutim, posle 5-6 meseci, nivo šećera u krvi počeo je da raste. Nije se osećala dobro. Zbog toga je proširila potragu za adekvatnim rešenjem za svoj problem. Odlučila se za biljne terapije.

„Bog je dao biljke da leče čoveka. Naravno, treba duži vremenski period uzimati neku biljku kao čaj, kapsulu, lek, da bi dala iste rezultate kao neka popijena tableta, posle koje vas za pet minuta prođe bol“, pojasnila je igumanija.

Igumanija Antonina Simić ispred freske Isusa Hrista

Tražila je nešto nalik kapsulama, što uvek može da joj bude pri ruci, jer manastirske obaveze zahtevaju od nje da često bude u pokretu.

„Tako tragajući, našla sam kapsule CuraLin. Prvi moj utisak je bio iznenađujući, jer trebala sam da ih pijem tri puta dnevno, posle obroka, po dve kapsule… Dogodilo se to da je šećer počeo da se stabilizuje“, predočila je igumanija.

Prirodom protiv dijabetesa tip 2

Kako je rekla, nivo šećera u krvi posle jela ranije je bio za 7 jedinica viši nego pre obroka. Usled redovnog korišćenja CuraLin-a, nivo glukoze u krvi prestao je da raste toliko. Sada joj šećer bude viši za 2 do 3 jedinice nakon jela.

„Koristeći CuraLin, ovo je druga godina ja mislim, došla sam do toga da mi, ako mi je nivo šećera u krvi pre jela 7, tri sata posle jela bude 9“, istakla je mati Antonina.

Ipak, ona je napomenula da je morala da se odrekne hleba i šećera prilikom jela.

„Dugo vremena u medicinskoj praksi, počev od arapskih bolnica, pa do današnjih dana, glavni lekovi se proizvode od biljaka. Moje telo samo reaguje na biljni svet, onaj što je Bog dao. Hvala Bogu da je u istoriji zabeleženo da je tako počelo lečenje ljudi, kroz biljke. I danas se to događa. A pogotovo danas će i biti povećana potražnja biljnih lekova, suplemenata koji pomažu. Hvala onima koji su se zauzeli da CuraLin, kroz sve te biljke, daju narodu koji želi da ozdravljuje beta ćelije pankreasa“, zaključila je ona. 

Započni zdraviji život danas

Povezani članci