Test HbA1c je zaista veoma važan, ali znate li zašto?

Kako biste korak ispred svog dijabetesa, neophodno mu je pristupiti veoma ozbiljno i dobro ga upoznati. To u praksi znači da uvek morate da znate nivo šećera u krvi i koji su odgovarajući režimi terapije i/ili ishrane kako biste ga održali u ravnoteži. Da biste to znali, morate da ga pratite – redovno testiranje je zato ključno! To podrazumeva i testiranje glukometra kod kuće tokom dana, kao i periodične odlaske kod lekara radi testiranja na HbA1c. Prvi vam daje trenutni snimak nivoa glukoze, a drugi pokazuje prosek nivoa šećera u krvi tokom dva do tri meseca.

Par reči o testu

Test hemoglobina, poznatiji kao HbA1c, koristi se za dijagnozu dijabetesa. On nam, pre svega, služi da proverimo da li koristimo adekvatnu terapiju ili dijetu ili je neophodno da ga modifikujemo pomoću hrane, lekova ili suplemenata.

Lekari iz CuraLife tima podsećaju da oštećenje izazvano glukozom može nepovoljno da utiče na arterije tako što će izazvati arterosklerozu, odnosno izazove naslage na zidovima i njihovo „otvrdnjavanje“. To, pak, može da dovede i do moždanog ili srčanog udara, angine pektoris, i niza drugih oboljenja.

HbA1c – šta znače rezultati testa?

Nakon što smo pojasnili da visok nivo glukoze u krvi može da dovede do niza poremećaja u organizmu, jasno je da zbog čega moramo da ga neprestano pratimo. A to je moguće ako znamo da čitamo rezultate. Tek tada ćemo moći da reagujemo i da  ih vratimo u normalne vrednosti, ako je potrebno.

Azbuka za sve dijabetičare je da znaju koji je optimalni nivo HbA1c. A on iznosi 48 mmol/mol (6,5%), ali se svaki rezultat ispod 7%  smatra dobrim. Ovo važi za ljude koji leče dijabetes dijetom i vežbanjem, kao i za dijabetičare koji uzimaju metformin.

Gde je tu CuraLin?

Ako su vaši nivoi HbA1c iznad optimalnih vrednosti, moraćete da kad tad reagujete i da ih vratite u granične vrednosti. A to znači i unošenje promene, bilo da je reč o načinu života, ishrane, fizičke aktivnosti ili terapije. Ili unošenje dodataka ishrani specifičnih za dijabetes, kao što je CuraLin, kompanije CuraLife.

„Uzimanje CuraLin-a, biljnog dodatka ishrani, može pomoći u brzom snižavanju nivoa glukoze i HbA1c, koristeći mešavinu biljaka koje se tradicionalno koriste u ajurvedskoj medicini“, kaže dr Itamar Raz, jedan od najvećih svetskih stručnjaka za dijabetes.

CuraLin pruža brz odgovor na dnevne nivoe šećera u krvi, koji se prati korišćenjem dnevnih merenja, kao i dugotrajno održavanje nivoa šećera u krvi, kao što se vidi na HbA1c testu koji se izvodi svaka tri meseca. CuraLin ne samo da snižava nivoe glukoze, prirodno i bez nuspojava, već takođe pomaže telu da eliminiše mnoge štetne simptome koje redovno doživljavaju ljudi sa dijabetesom, kao što su iscrpljenost, suva usta, zamagljen vid, bol u stopalima i učestalo mokrenje.

CuraLin

Podstiče zdrav i uravnotežen nivo šećera u krvi

Povećava dnevni nivo energije

Povećava osetljivost i proizvodnju insulina

Povećava zdravu funkciju ćelija pankreasa

Smanjuje želju za šećerom i drugim ugljenim hidratima

Ograničava apsorpciju šećera i drugih ugljenih hidrata

I sjajne vesti – zaista funkcioniše!

ŠTA KAŽU NAŠI KORISNICI?

Bez ijedne druge terapije, koristeći samo CuraLin, svoj šećer držim u normalnim vrednostima. Pre CuraLin-a je moj HbA1c bio 13,9%. Svima bih preporučio ovaj suplement jer je meni pomogao, a uz to nisam imao nikakve neželjene reakcije.

Milan Milković, Nova Pazova

Nisam mislila da bilo šta može da mi pomogne s obzirom na to koliko sam visok šećer imala, a onda sam otkrila CuraLin. Nivo glukoze u krvi sada držim u normali, a osećam se mnogo bolje i fizički i psihički.

Mirjana Savić, Jamena

Molim svakoga ko se bori sa dijabetesom tip 2 da proba CuraLin i pomogne sebi. Mene je on spasao. Otkad ga koristim, potpuno sam se skinula sa insulina, a šećer u krvi mi je posle mnogo godina konačno u normalnim vrednostima.

Slavica Veljković, Beograd


Započni zdraviji život danas

Povezani članci